Green bygger med naturen i åtanke i Borås

4 apr 2013

I Sjögläntan, ett ovanligt naturskönt skogsområde som leder ner mot Byttorpssjön på Hestra i Borås, bygger Riksbyggen trettio bostadsrätter. Green Landscaping har i dagarna skrivit kontrakt, bland annat på att bygga vägar och grundläggning för husen samt en lekplats på området. Kontraktet är värt 11 miljoner SEK.

– Vi gör allt ifrån att fälla träd till att göra finplanering för trädgårdarna, säger Dan Andersson, distriktschef.
Sjögläntan ligger alldeles intill vattnet och bara fem minuter med bil från Borås centrum. Här bor man således nära både sjö och stad. Riksbyggen är beställare och Byggteamet från Ulricehamn är totalentreprenör för de trettio bostadsrätterna som nu växer fram. Bostadsrätterna, som består av parhus, kedjehus och enskilda hus, har just påbörjats och ska färdigställas under 2014. Green Landscaping gör finplanering, bygger vägar och grundläggning för husen samt bygger en lekplats på området. Tre av Green Landscapings anställda kommer att arbeta här. 
Detta är den första etappen av Sjögläntan, eventuellt kommer ytterligare en etapp att byggas, då snäppet närmare Byttorpssjön. 
Bygget ska ha så lite åverkan som möjligt på naturen. Därför är husen byggda mitt bland dalsänkor, vattendrag och klippsprång. Enligt Riksbyggen har schaktmaskinerna fått stå tillbaka till förmån för naturliga nivåskillnader och personliga naturtomter – allt för att bevara naturkänslan.