Green fick nytt uppdrag i centrala Göteborg

18 okt 2010

Green Landscaping har fått fortsatt förtroende att sköta utemiljön för de tolv fastigheter i centrala Göteborg, som Newsec AM förvaltar på uppdrag åt Niam.

Det handlar om all markskötsel inklusive daglig städning och vinterväghållning. Uppdraget, som är värt ca. 3 MSEK, sträcker sig över tre år med start den 1 april nästa år.

– Personalen från Green som är ute och jobbar i våra fastigheter är verkligen engagerade i att skapa en trevlig utemiljö för våra hyresgäster. De kommer med många nya idéer och initiativ för att underlätta och effektivisera skötseln, säger Lennart Rydberg, kontraktsförhandlare på Newsec Asset Management.

– Att vi fått fortsatt förtroende att sköta utemiljön är naturligtvis väldigt roligt, säger Hans Josefsson, VD Green Landscaping, och håller med om att Green Landscaping gärna vill ligga steget före och förutom den vanliga skötseln också arbetar aktivt med att föreslå kunden förbättringar.

Förbättringar från Green kan handla om att flytta parkbänkar till ett mer solsäkert ställe, att sätta papperskorgar just där det slängs mycket skräp eller, som vid jultid, att sätta kraftigare julgransbelysningar i ett fåtal träd istället för att sprida svagare belysning i många träd. Små saker som gör skillnad.

Newsec Asset Management är Sveriges ledande fastighetsförvaltare och förvaltar var tionde kontorsfastighet i Stockholm och Göteborg. Totalt ansvarar företaget för cirka 4,8 miljoner kvm i hela landet till ett värde av cirka 65 miljarder kronor. Newsec äger inga fastigheter, utan får uppdraget att förvalta dem genom fastighetsägaren.