Green förvandlar Simonsland med inspiration från textilklustret

8 apr 2013

Sakta men säkert förvandlas det gamla industriområdet Simonsland i centrala Borås till Sveriges mest dynamiska och nytänkande plats för mode, textil och design. Green Landscaping är med på resan då dröm blir verklighet.
– Vi har hand om markarbetet runt de olika husen. Vid den stora entrén lägger vi en granitbeläggning vars mönster och färger ska avspegla textilnätverket i staden och se ut som en matta. Det säger Dan Andersson, distriktschef på Green Landscaping. 

– I Sverige har man aldrig gjort ett mönster som detta tidigare, fortsätter han. 

En så kallad åsnetrappa, med lätt lutning och djupa trappavsatser, ska byggas från gatan fram till granitmattan. Trappstegen består av granit och planstegen av begagnad smågatsten. 
Green Landscaping kommer även att längs med fasaden bygga broar över Viskan. Räckena kommer att vara av smide och golvet på broarna ska bestå av Bangkirai – ett vackert, slitstarkt och hållbart träslag från Indonesien och Malaysia. Träet varierar i färg mellan ljusbrunt, ljusgult och mellanbrunt. 
Visionen för Simonsland är att skapa en mötesplats för kreativa verksamheter inom mode, textil och design. Här ska finnas plats för alla typer av designorienterade företag och studenter. Den nya stadsdelen ska även kunna erbjuda möjligheter för fika, middagar och kulturupplevelser. Och runt hörnet finns dessutom hela Borås utbud av shopping och friluftsliv. 
Utveckling och uthyrning av lokaler i Simonsland drivs av Kanico AB – ett lokalt, familjeägt fastighetsbolag. Bygg-Fast AB leder byggprojektet där Green Landscaping nyligen gått in som underleverantör. Kontraktet är värt 11 miljoner SEK i etapp 1. Green Landscaping har även option på etapp 2 på 2 ½ miljoner SEK. Under hela byggtiden av Simonsland kommer totalt 120 byggarbetare att arbeta här, varav sex kommer från Green Landscaping. 
Illustration: Sweco Arkitekter 

För ytterligare information kontakta: 
Dan Andersson, distriktschef Green Landscaping, tel: 010-499 73 00, e-mail: dan.andersson@greenlandscaping.se 
Hans Josefsson, VD Green Landscaping, tel: 010-499 70 08, email: hans.josefsson@greenlandscaping.se