Green i ny storaffär

19 Nov 2012

Green Landscaping ska sköta de yttre sjukhusmiljöerna i hela landstinget Östergötland under de närmaste åren. Det nyligen undertecknade avtalet träder i kraft i mars nästa år. Kontraktet är värt ca åtta miljoner kronor om året. 

– Det är ett spännande kontrakt i och med att det är en offentlig miljö som många nyttjar. Vi känner ett stort ansvar för dem som vistas där, säger Roger Breid, distriktschef i Östergötland på Green Landscaping. 

Den 1 mars nästa år ska arbetet starta. Kontraktet är på tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare fyra år. 

– Green Landscaping hade sammantaget det bästa anbudet. Vi ser fram emot samarbetet och räknar med ett långt avtal. Vi känner oss trygga med dem som leverantörer, säger Mikael Axén, teknikförvaltare i landstinget Östergötland. 

– Det är en genombrottsaffär för Green Landscaping i Östergötland. Nu täcker vi hela landskapet, konstaterar Green Landscapings VD Hans Josefsson. 
Green Landscaping kommer att sköta utemiljön i sjukhusmiljöerna vid landstingets alla sjukhus och vårdcentraler, inklusive sjukhusen Vrinnevisjukhuset i Norrköping, Universitetssjukhuset i Linköping, Lasarettet i Motala och Finspångs Lasarett. 
Mestadels gäller kontraktet renhållning, skötsel av gräs och vegetationsytor samt blomurnor på sjukhusområdena. Vintertid är snöröjning en stor och viktig del av uppdraget. 
I uppdraget ingår även att en helikopterplatta på Universitetssjukhuset i Linköping ska hållas i ordning, vilket är viktigt inte minst under vintern då det ska vara helt snöfritt på det området. 

Green Landscaping har stor erfarenhet av att sköta just sjukhusområden. Till exempel ingår skötsel av utemiljön vid Universitetssjukhusen i Malmö och Lund samt Södersjukhuset i Stockholm redan i företagets ansvarsområden. 

För ytterligare information kontakta: 
Roger Breid, Distriktschef Green Landscaping, tel: 010-499 76 31, email: roger.breid@greenlandscaping.se 
Hans Josefsson, VD Green Landscaping, tel: 010-499 70 08, email: hans.josefsson@greenlandscaping.se