Green kvalitetssäkrat för grundisoleringar

30 maj 2011

Grundisolering i Farsta. Ytterligare tre anläggare från Green Landscaping är nu isodräncertifierade.

Tre av Greens anläggare är nu isodräncertifierade (Isocert 1), det är Tony Jansson, Thomas Karlsson och Jan Klebark i Region Öst. Även deras produktionschef Jan Hellström är sedan tidigare certifierad. I mars i år blev de färdiga med sina isocertifikat, vilket innebär att Green Landscaping nu som företag är kvalitetssäkrat för att göra grundisoleringar.

– Vi gör mycket isoleringsjobb åt våra kunder och i och med certifieringen kan vi nu bli ännu starkare inom detta område, säger Karin Ringholm, distriktschef för Stockholms anläggningsavdelning.

Isodrän-skivan består av limmade cellplastkulor som är omslutna av ett bitumen lim. Detta innebär att skivan har en isolerande, dränerande och uttorkande effekt. Skivan finns i olika kvalitéer och i två olika tjocklekar, 100 mm eller 200 mm, och Isodrän är det absolut största märket på marknaden. Samtidigt med att detta arbete utförs läggs dräneringsrör ner i grunden.

Under den gångna vintern har Green Landscaping utfört många isoleringsjobb med hjälp av denna teknik, bland annat i Farsta åt Familjebostäder.

– Green Landscaping hjälper våra anställda med grundisoleringar, säger Lennart Sällemark på Familjebostäder. Just nu är det tre till fyra större huskroppar som man arbetar med. Att Green är certifierat inom området ser jag som ett bevis på att de har kunskapen i sina led. De har körkort kan man säga.

Karin Ringholm konstaterar att kunder nu kan hitta Green Landscaping på Isodräns hemsida, isodran.se. Där finns Green med bland certifierade företag.