Green sköter om vägarna på Mälaröarna

31 mar 2014

Kontraktet innebär bl. a. att Green Landscaping utför barmarksåtgärder sommartid och saltning, sandning och plogning under vintertid. 
Uppdraget är värt ca 8 miljoner kronor per år och sträcker sig över fyra år med möjlighet till ett eller två års förlängning. Området omfattar totalt 130 kilometer väg på öar som Ekerö, Lovön, Kärsö, Färingsö och Adelsö.

– För två år sen fattade vi ett strategiskt beslut att etablera oss inom detta segment, som är attraktivt och delvis överlappar vår nuvarande verksamhet. Vi har sedan dess rekryterat och utvecklat kompetens för att kunna lämna anbud och genomföra denna typ av uppdrag och detta är en genombrottsaffär för oss, säger Hans Josefsson, VD, Green Landscaping. 

– Det här är vårt första kontrakt med Trafikverket och med det gör vi ett insteg på en ny och för oss intressant marknad. Vi har rätt kompetens och organisation för detta uppdrag, och ett kontrakt i denna storlek till Trafikverket är en utmärkt start för Green Landscapings etablering in i en delvis ny marknad. Jag känner både stolthet och ödmjukhet inför uppgiften, säger Jakob Körner, Affärsområdeschef Gata och Väg, Green Landscaping. 

Kontraktet börjar gälla från 1 september 2014. 

För ytterligare information kontakta: 
Hans Josefsson, VD, 010-499 70 08 
Jakob Körner, Affärsområdeschef, 010-499 70 13