Green stärker sin position på konstgräsmarknaden

9 jul 2013

Konstgräs och installation i ett och samma paket. Genom ett samarbete mellan utemiljöföretaget Green Landscaping och konstgräsleverantören Turfs Konstgräs erbjuds marknaden nu ett bättre och mer kostnadseffektivt helhetskoncept inom sport- och fritidsanläggningar samt offentliga parkmiljöer.

Konstgräs har gjort det möjligt att utöva sporter som fotboll, landhockey, baseball och tennis oberoende av säsong och väderlek. Och efterfrågan ökar.

– Vi tar nu ett viktigt steg som ett led i vår satsning på att bli ännu starkare inom sport- och fritidsanläggningar. I Turfs Konstgräs har vi hittat en professionell partner för ett långsiktigt samarbete, säger Hans Josefsson, VD för Green Landscaping.

– Som leverantör av högkvalitativa konstgrässystem och fallskyddsprodukter för sport och parkmiljöer har vi funnit en stark anläggningspartner med bred geografisk spridning. Med Green Landscaping behärskar vi allt från markarbete till konstgräs och omkringliggande ytor, för i stort sett alla anläggningstyper på marknaden, säger Adolf Hermelin, VD för Turfs Konstgräs.

Samarbetet innebär att kunden kommer att kunna köpa färdiginstallerade konstgräs- och fallskyddslösningar (gummimattor på lekplatser) från en företagskonstellation som samarbetat i liknande projekt tidigare. I Stockholmsområdet har exempelvis en spontansportyta för fotboll lagts ut i Hjulsta, ett torg förskönats med konstgräs i Årsta och en del av trafikmiljön belagts med konstgräs i Tyresö. Detta är alla tre lyckade projekt som gett mersmak och därför väljer man nu att formalisera samarbetet genom att skriva på ett samarbetsavtal. 

Turfs Konstgräs marknadsför över 40 olika konstgräs- och fallskyddsystem, varav flertalet är certifierade för respektive ändamål. 

För vidare information, kontakta Hans Josefsson, Green Landscaping, 070-108 70 08, hans.josefsson@greenlandscaping.com eller Adolf Hermelin, Turfs Konstgräs, 076-0267623, adolf.hermelin@turfs.se