Kristoffer Palmlund ny VD för GML Sport

17 maj 2016

Kristoffer PalmlundGreens dotterbolag GML Sport får en ny VD.

Kristoffer Palmlund, nuvarande regionchef för Region Väst i GML Sport, blir ny VD för företaget från och med den 16 maj. Kristoffer tar över efter Johan Nordström, som varit tillförordnad VD för GML sedan i somras. Med Kristoffer på posten som VD med 100% fokus på GML Sport och dess framtid, kommer företagets nya satsningar på utveckling kommer att kunna påskyndas avsevärt.

– Med tillsättningen av Kristoffer säkerställs ledningskapaciteten inom Green-koncernen, samtidigt som det är extra roligt att koncernen har hittat någon internt att lyfta, säger Johan Nordström.

– GML:s kunskap, erfarenhet samt vår kompletta portfölj av produkter är unik och den får dagligen positiva kommentarer från våra kunder. Jag känner att den framtida utvecklingen av GML Sport både är utmanande och spännande på ett positivt sätt, säger Kristoffer Palmlund.

För att möta GML Sports satsning på att öka försäljningen mot 60 MSEK i årsomsättning, anställs samtidigt ytterligare en säljrepresentant, som kommer att arbeta i Mellansverige i syfte om att sprida kunskap om GML Sport och de tjänster eller produkter man kan leverera till landets idrottsplatser.

GML Sport AB bildades 1994 och utvecklades snabbt till att bli en av landets ledande leverantörer av maskinutrustning för skötsel av gröna sportytor. På senare år har en ny marknad för olika typer av tjänster inom drift, renovering och anläggning av gröna sportytor till golf- och idrottsplaner börjat växa fram. Inom just dessa områden, entreprenad, har GML Sport genom offensiva satsningar snabbt intagit en ledande position.  Företaget befinner sig i en stark expansion på tjänstesidan och räknar med att antalet uppdrag och medarbetare kommer att öka kraftigt under de kommande åren. Läs mer om GML Sport.

Har du frågor? Kontakta Kristoffer Palmlund, VD för GML Sport, tel: 0372-885 12.