Ny park med temalekplats i Staffanstorp är nu invigd

31 okt 2011

Ett vildvuxet buskage på centralt läge i Staffanstorp görs om till park och aktivitetsplats med havstema.

Green Landscaping vann den öppna upphandlingen och har nu startat nybyggnaden av parken som ska vara klar i oktober. Parken är på ca 3000 kvm och kommer att innehålla en lekplats med havstema. I projektet ingår också att plantera ca 30 stamträd.

– Aktivitetsplatsen är tänkt som en plats som kan inspirera barn till lek och utmana deras fantasi, skriver arkitekten i sin beskrivning av parken. Vidare skriver hon: – Gestaltningen av aktivitetsplatsen har ett tema, hav som återspeglar sig i valet av färger, former och lekredskap. Där finns skepp i varierande storlekar, det största skeppet står på en gummiyta med vågmönster i blåa färger. Som avgränsning mellan ytor har ibland stenar använts för att efterlikna känslan av en stiliserad strandlinje. Parkområdet med kullar, buskage och träd skapar rymlighet och ger området karaktär. De öppna ytorna i parken skapar möjligheter till picknick och bollsporter.

– Det är ett spännande projekt. Speciellt att vi på Green får vara med och utveckla Staffanstorps utemiljö, säger Henry Persson ansvarig Produktionschef på Green Landscaping.

För mer information, kontakta ansvarig Produktionschef Henry Persson, Green Landscaping Region Syd. Tel: 0701-087043, e-mail: henry.persson@greenlandscaping.se