Jordelit blir en del av Green Landscaping

2017-12-06

Från och med den 24 november ingår Svensk Jordelit AB i Green Landscaping-koncernen.

Samgåendet mellan Green Landscaping Group (”Green”) och Svensk Jordelit AB (”Jordelit”) gör att båda bolagen ännu bättre kan möta kunders behov av kvalificerade tjänster och produkter inom professionell grönyteskötsel. Jordelit kommer att drivas som ett fristående dotterbolag inom Green-koncernen med sitt eget namn och varumärke. Thomas Johansson, VD Jordelit, går in som delägare i Green och kommer att ingå i Greens ledning.

– Vi har följt Jordelits positiva utveckling under åren och samgåendet kommer att förenkla och förbättra för våra kunder inom sport & fritid samt grönyteskötsel, säger Johan Nordström, VD för Green Landscaping.

– Vi ser fram emot att arbeta vidare, fullt i linje med hur vi tidigare jobbat och med en stark och utvecklingsinriktad ägare. Vi känner väl till Green och ser dem som en stor tillgång för vårt fortsatta arbete, säger Thomas Johansson, VD Jordelit.

Jordelit grundades 1979 och är ett familjeägt företag med en marknadsledande position som rådgivare och leverantör av skötselprodukter för sports turf management, främst inom golf och fotboll. Bolaget samarbetar med Svenska Fotbollsförbundet och Swedish Greenkeepers Association. Jordelit har en säljkår som täcker hela Sverige. Kontor och lager finns i Mölndal och Lindome, Göteborg. Bolaget består av 18 tillsvidareanställda. Förväntad omsättning för 2017 är ca 70 Mkr. Läs mer på https://www.jordelit.se/

Green Landscaping Group är Sveriges ledande aktör inom utemiljöbranschen. Gruppen är verksam i stora delar av Sverige och erbjuder ett komplett utbud av tjänster inom skötsel, anläggning och expertuppdrag. Antalet anställda är cirka 650 och förväntad omsättning för 2017 är 1 000 Mkr. Läs mer på http://www.greenlandscaping.se.

För både Green och Jordelit innebär samgåendet samordning inom affärer, leverans och resurser. Samarbetet ger ökad kundnytta och möjlighet att skapa nya kombinationer av service och produkter inom grönyteskötsel.

Har du frågor om samgåendet? Kontakta Johan Nordström, VD för Green Landscaping, tel: 070-108 74 20

Bild: Gröna greener av Jordelit. Foto: Jordelit 

Green-bloggen

Följ vår medarbetare Annsofi Sjöman i Norrtälje. I bloggen varvar hon rapporter från vardagen med reflektioner kring jobbet.

Senaste nytt

Green Landscaping offentliggör notering på Nasdaq First North och prospekt i samband därmed den 13 Mar

Läs hela pressmeddelandet och besök koncerngruppens hemsida för infromation: http://www.greenlandscapinggroup.se/  

Green Landscaping offentliggör avsikt att notera bolagets aktier på Nasdaq First North den 1 Mar

Läs mer på koncernens gemensamma hemsida www.greenlandscapinggroup.se

Jordelit blir en del av Green Landscaping den 6 Dec

Från och med den 24 november ingår Svensk Jordelit AB i Green Landscaping-koncernen. Samgåendet mellan ...
X

Kontakta oss

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Kontaktuppgifter

Kontakta oss:

Green Landscaping AB
Jägershillgatan 14
213 75 Malmö