Gardening Up North

24 jul 2018

I år är Sverige värdland för CEHJ:s årliga kongress och Green Landscaping i Malmö var ett av deras många stopp under veckan.

Kanske för första gången i historien användes matsalen på Jägershillgatan till fullo då 58 glada trädgårdspersoner från Europa tog plats i bänkraderna. Varje år arrangeras CEJH:s (Communauté Europeénne des jeunes horticulteurs) trädgårdskongress och i år till den 59:e kongressen i ordningen står Sverige som värdland.

Deltagarna som består av verksamma inom trädgårdsbranschen eller studenter i ämnet åker under en vecka runt i värdlandet och besöker lokala aktörer, beställare, entreprenörer och leverantörer, för att lära sig mer om hur man arbetar i landet.

Under ca 1,5 h fick deltagarna höra platschef Martin Hansson berätta om Green Landscaping, upphandling i Sverige, personal/kompetensutveckling samt om trender på den svenska marknaden.

-Det var ett väldigt trevligt arrangemang och intresset verkade stort bland gruppen som bestod av framförallt Tyskar, Italienare, Holländare och Belgare berättar Martin Hansson. De var väldigt nyfikna på hur vi arbetar i Sverige trots att nästan ingen av dem hade varit här tidigare. Det verkar som att det är ovanligt med stora aktörer inom grönyteskötsel även i Europa och att vi dessutom är ett börsnoterat företag inom grönyteskötsel fascinerade deltagarna.

-Roligt att vi blir tillfrågade att delta i denna typen av arrangemang och det kändes som en självklarhet att vi som Sveriges största bolag inom branschen ska ställa upp och sprida bilden av Sverige och av Green Landscaping vidare även ut i Europa.

Vill du veta mer? Kontakta Martin Hansson, Platschef Region Syd, tel: 070-108 71 00