Green tecknar avtal med Stångåstaden i Linköping

19 sep 2014

 

Stångåstaden

Avtalet avser den yttre skötseln av nio boendeområden i och omkring Linköping.

Uppdraget innebär att Green ansvarar för bland annat gräsklippning, städning, snöröjning och felavhjälpande underhåll i nio av det kommunala bostadsbolaget Stångåstadens områden i Linköping.

Avtalssumman är på 6,7 miljoner SEK per år. Ersättning för vinterskötseln tillkommer och årsomsättningen inkl. vinter beräknas bli 12 miljoner SEK. Avtalet börjar gälla den 1 oktober 2014 och sträcker sig över tre år med option på totalt ytterligare två år.

Speciellt för uppdraget ingår ett socialt åtagande som bland annat innebär att Green ska projektanställa sju personer från långtidsarbetslöshet samt en feriearbetare per område. Totalt kommer Green att anställa fem ordinarie medarbetare samt minst tio säsongsarbetare. Ansvarig produktionschef är Fanny Nordahl.

– Det är viktigt för Stångåstaden att hyresgästerna ska trivas och känna stolthet över sina bostadsområden och vi hoppas och tror att Green kan vara med och bidra till detta. Det som känns extra kul i detta avtal är att vi tillsammans tar ett större socialt ansvar genom att anställa sommarjobbare samt människor som står långt ifrån arbetsmarknaden, säger Anna Axelsson, upphandlare på AB Stångåstaden.

– Med detta avtal ökar vi vår leverans väsentligt till Stångåstaden som även tidigare har varit en mycket bra och utvecklande kund för oss. Det är speciellt roligt att tillsammans med Stångåstaden få kunna bidra i den sociala utvecklingen i de miljöer vi arbetar i. Vår allt större verksamhet i Östergötland får nu ännu en mycket betydande och stark kundrelation att bygga vidare på, säger Hans Josefsson, VD på Green Landscaping.

 

För ytterligare information kontakta:

Hans Josefsson, VD, 010-499 70 08

Roger Breid, Distriktschef, 010-499 76 31