Idéträdgård i Löddeköpinge

11 jun 2020

Green Landscaping Skåne kommer att delta i den Stora Trädgårdsfesten på Sofiero i augusti. Där har vi fått möjligheten att gestalta våra tankar om det offentliga rummet i framtiden genom att bygga upp en idéträdgård. John Taylor, konstnärlig ledare för Trädgårdsfesten, har valt ut vår idé som en av sex idéträdgårdar.

Vi vill förflytta besökaren till en urban miljö, där det offentliga rummet används och det verkligen brukas som ett extra rum. Ett rum där stadens invånare kan mötas och samla kraft i grönskan, säger Martina och Lena från Green Landscaping Skåne.

Det ska vara en plats där det odlas, frodas och sjuder av liv. Där man kan plocka kryddor, frukt och grönt till kvällens spontana grillfest. En plats där frisbeegolf, picknick eller en stund i hängmattan är ett självklart val.En plats där innovation möter människans basala behov av naturen, återhämtning och där nya storslagna idéer föds.

Vi vill visa att detta är möjligt att åstadkomma på ett effektivt, kreativt och miljövänligt sätt. Genom kunskap kan vi , i samklang med naturen, lösa en del av framtidens miljöutmaningar.

Vårt mål är att lyfta besökarens blick från den perfekta gräsmattan och ta med sig nya tankar hem.

Läs mer om Trädgårdsfesten på deras hemsida.

Vill du veta mer om Green Landscaping Skånes idéträdgård är du välkommen att kontakta Martina Selinder och Lena Nordqvist.

martina.selinder@greenlandscaping.se
l
ena.nordqvist@greenlandscaping.se

VD

Björn Svensson

070-108 70 58